Dobrodošli!

Ova stranica je nastala kao rezultat našeg novootkrivenog interesa za vina, i sve što ih prati. Kao početnici znali smo samo što nam se sviđa a što ne, ali nismo znali zašto je to tako. Iz znatiželje smo krenuli istraživati i otvorio nam se cijeli novi svijet, kompleksan i zahtjevan, sa puno informacija koje treba razumjeti i prihvatiti. Početna ideja je bila napraviti mali katalog u kojemu bi zapisali opise vina koja smo probali, čisto radi nas, kako bi mogli pratiti što smo pili i kakvi su dojmovi. Uz put smo se susretali sa ljudima (koji su često znali puno više od nas) i shvatili kako je razmjena iskustva vrlo dobrodošla. Iz tog razloga smo odlučili napraviti web stranicu na kojoj možemo zapisati svoja iskustva, i učiniti ih dostupnim drugima. Nadamo se da će sadržaji biti zanimljivi svim ljubiteljima vina, a pogotovo onima koji tek počinju istraživati.

Od sadržaja smo planirali imati samo opise vina, ali kako se ova stranica razvijala odlučili smo dodavati na nju i sve ostalo što nam se učini bitnim ili zanimljivim. Jedino ograničenje koje smo si zadali u samom početku je bavljenje isključivo hrvatskim vinima, vinskim cestama i proizvođačima, prvenstveno zbog dostupnosti ali i radi promicanja domaćih proizvođača i proizvoda. Iznenadilo nas je što Hrvatska u svijetu nema reputaciju zemlje u kojoj se mogu naći dobra i kvalitetna vina, što je po nama nezasluženo, i što će se (nadamo se) promijeniti s vremenom.

Što se tiče tekstova, njih nismo namjenili znalcima i stručnjacima, već ljudima koji su prepušteni samostalnom istraživanju i učenju. Stoga nemojte očekivati stručne i nerazumljive tekstove prepune opisa nerazumljivih "običnom" vinoljupcu, već jednostavne (i subjektivne) tekstove entuzijasta koji će rado i dobronamjerno podijeliti svoja iskustva s Vama.

Kako se ova stranica radi isključivo iz entuzijazma i u slobodno vrijeme, svaka pomoć je dobrodošla: prijedlozi, kritike i pokude, tekstovi i opisi koje nam pošaljete će biti u najmanju ruku pročitani.

Na kraju, nadamo se skorom susretu u nekom od vinskih podruma...

Marta i Samir

www.mali-podrum.com