Kozlović, vinograd. i proizvodnja vina

WWWwww.kozlovic.hr
Telefon++385 (52) 779 177
AdresaValle 78
Mjesto52462 Momjan
ŽupanijaIstarska županija
Kušanje
Tradicija obitelji Kozlović duga je više od 100 godina. Konstantni cilj svih generacija je vrednovanje vina i teritorija uz neprekidno učenje i usvajanje novih tehnologija koje ne prekidaju tradiciju, ali ju povezuju s budućnošću.

Na trenutnih 17 ha vinograda, oko 60% otpada na Malvaziju, 20 % na Muškat momjanski, a ostatak se raspoređuje na Teran, Muškat ruža porečki i Crni Pinot.Vinogradi su smješteni u dvije mikrozone.

Prva mikrozona odnosi se na brežuljkasti dio podno Buja, na područja pod imenom Santa Lucia i Kontarini, zemljištu bogatom glinom, posebno pogodnim za proizvodnju Malvazije.
 
Druga mikrozona je dolina Momjana. Momjanski brežuljci su poznati po uzgoju vinove loze, a grožđe proizvedeno na njima oduvijek se cijenilo na tržištu zbog visoke kvalitete, punoće mirisa i strukture. Vinogradi su pretežito orijenitrani južno, čime je osigurana cijelodnevna izloženost suncu, a time onda i bolja dozrijelost grožđa. Ovi vinogradi zasađeni su tradicionalnim istarskim sortama Malvazijom, Muškatom momjanskim, Muškat ruža – porečkim i Teranom, te novijim Muškatom hamburg i Crnim Pinotom.

Berba je ručna i često uz veći broj prolaza, kako bi se ubralo zrelo i zdravo grožđe, a time i osigurala maksimalna kvaliteta vina.
 
 
(Podaci preuzeti sa www.kozlovic.hr )
, Kvalitetno vino s kontroliranim podrijetlom
SortaVinoBerbaKoličinaProizvođač
MalvazijaMalvazija20030.750 lKozlović, vinograd. i proizvodnja vina
TeranOthello20040.750 lKozlović, vinograd. i proizvodnja vina
Muškat hamburgRose violetta20040.500 lKozlović, vinograd. i proizvodnja vina
TeranTeran20030.750 lKozlović, vinograd. i proizvodnja vina
TeranTeran20040.750 lKozlović, vinograd. i proizvodnja vina
, Vrhunsko vino s kontroliranim podrijetlom
SortaVinoBerbaKoličinaProizvođač
MalvazijaMalvazija20050.750 lKozlović, vinograd. i proizvodnja vina
www.mali-podrum.com